Museum de Schilpen

Museum de Schilpen

Aan een pittoresk schelpenpleintje in het centrum van Maasland ligt museum De Schilpen. Je stapt hier, onder het geklingel van de winkelbel, letterlijk terug in de tijd. Het museum wil de geschiedenis van deze kruideniersfamilie en het leven in de 19e en 20e eeuw zichtbaar en tastbaar houden.

Het museum

Het museum bestaat uit een winkel met woonhuis, aangrenzend pakhuis en een klein renteniershuisje dat door de eerste winkelier in 1878 is gebouwd. De winkel van het museum met de originele inrichting van begin 1900, is ook nu nog een ‘echte’ winkel waar snoep van vroeger met de hand wordt gewogen of per stuk verkocht.U kunt hier terecht voor snoep dat ook vroeger werd verkocht zoals duimdrop, polkabrokken en stroopsoldaatjes.

Achter de winkel is het woonhuis met een zogenaamde mooie kamer met bedsteewand, een zonnige tuinkamer en de keuken ingericht in de stijl van rond 1900 met fornuis, pomp en oorspronkelijke kastenwand. De opkamer toont de geschiedenis van het dorp Maasland en in de kelder is een permanente expositie van de boter- en kaasbereiding vroeger op de boerderij.
In het pakhuis kunt u genieten van een kopje koffie of thee.

De zolder

Een bezoek aan De Schilpen is niet compleet zonder een kijkje op de grote zolder. Het eerste gedeelte was vroeger de klompenzolder. Nu is er een verzameling streekeigen gereedschappen van boer en ambachtsman. Op de zolder is ook een textieltentoonstelling met o.a. een prachtige gerestaureerde trouwjapon en de meidenkamer.

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
's-Herenstraat 243155 SJ Maasland


Tel. 010 – 591 33 34
Rondleidingen: tel. 06 1417 4100
info@schilpen.nl

www.schilpen.nl

Familie & kids
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur
Familie & kids
Kunst & cultuur
Rondvaartbedrijf Warbout
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Eten & drinken
Familie & kids
Sport & avontuur