Kaas- en Zuivelboerderij van Winden

Kaas- en Zuivelboerderij van Winden

Het is inmiddels alweer 15 jaar geleden dat John en Nelly van Winden hun hun Kaas- en zuivelboerderij vestigden in een prachtige historische boerderij in Schipluiden.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een melkveehouderij met 65 melkkoeien en 35 stuks jongvee. Een gedeelte van de melk wordt gebruikt voor het maken van kaas en andere zuivelproducten.

In de zuivelwinkel wordt melk, maar ook ambachtelijk gemaakte karnemelk, yoghurt, roomboter, vruchtenkwark, vla, eieren en natuurlijk echte boerenkaas verkocht. Omdat biologisch en verantwoord eten bij John en Nelly hoog in het vaandel staat, worden er geen onnodige stoffen of bewerkingen toegevoegd aan de producten.

Net als in grootmoeders tijd wordt de romige karnemelk wordt nog met een echte karn gekarnd. Door het natuurlijke karnproces kan het wel eens zijn dat er wat boter op de karnemelk drijft, het karnen blijft tenslotte een ambachtelijk proces.

De melk voor de boerenkaas en de rauwe melk wordt niet gepasteuriseerd. De melk voor de kaas word rechtstreeks van de koe in de kaastobbe gepompt. Het maken van kaas met rauwe melk geeft de kaas een echte ‘boeren’ smaak en mag het ook officieel de naam ‘Boerenkaas’ dragen. Daarnaast wordt de kaas gepekeld in Keltisch zeezout. Dit verklaart de zilte smaak die sommige mensen proeven in de kaas.

Naast onze kaas- en zuivelproducten kunt u in de boerderijwinkel ook terecht voor andere streekproducten, zoals ambachtelijk bereide honing,  verschillende soorten jam en mosterd, advocaat met of zonder boerenjongens , rode en witte wijn en Midden Delflandse appelsap.

Tijdens openingsuren is iedereen welkom op de boerderij om de koeien en stallen te bezichtigen.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Gaagweg 36
2636 AK  Schipluiden

 

www.zuivelvanwinden.nl

e-mail: info@zuivelvanwinden.nl

Streekproducten
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Eten & drinken
Streekproducten